VZK DS 1 – HSC DS 1

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen VZK DS 1 op het programma. Een wedstrijd die in het verleden vaak is verloren door sommige speelsters van ons….
We wilden deze wedstrijd dus heel erg graag een keer winnen, ook omdat HVV inmiddels onze koppositie had overgenomen.

Gesteund door een paar fanatieke, jonge supporters, begonnen we aan de wedstrijd. In de eerste set was al gelijk duidelijk dat dit een lastige wedstrijd zou worden aangezien we niet lekker in ons spel kwamen. VZK vond makkelijk de gaten bij ons en doordat wij zelf veel service fouten maakten, verloren we de set met 25-23.

De tweede set lukte het ons al beter om ons eigen spel te spelen en mooie punten te maken. Vanaf de tribune klonk regelmatig “hup maaaaamaaaaa” en dat gaf ons een extra boost om de set te winnen. Het werd 17-25 voor ons en dus was de stand 1-1.

De derde set was ongeveer hetzelfde als de eerste set. Het lukte ons niet om in ons eigen spel te komen. We maakten veel service fouten en ook in de aanval lukte het ons niet om veel punten te scoren. We konden de achterstand op VZK maar niet verkleinen dus de set ging met 25-18 naar VZK.

Op de tribune begon de spanning bij de HSC supporters (en de geblesseerde Daan) nu toch wel te stijgen. HSC was op papier de betere ploeg maar moest toch echt wat veranderen als ze de set wilden gaan winnen. In de vierde set lukte dit gelukkig. De service liep beter en er werden weer mooie punten gescoord. Albertine bracht als wissel weer wat extra energie in de ploeg en we haalden de set binnen met 25-13.

De vijfde set brak aan en we wisten wat we moesten doen. Een goed begin is het halve werk, zeker in een set die maar tot de 15 gaat. Met een sterke service serie van Irene lukte het ons om een goede start te maken en we stonden al snel op een 8-1 voorsprong. Dit gaven we niet meer uit handen en we wonnen de set met 15-5.

Het was weer een spannende wedstrijd waarbij we uiteindelijk alles eruit hebben gehaald wat er (die dag) in zat. Door deze winst staan we nu op een 2e plek, omdat Pauwervoll ons heeft ingehaald. Zij hebben echter al 2 wedstrijden meer gespeeld dan wij dus er kan nog van alles gebeuren in de strijd om het kampioenschap!

Ook deze week moeten we hard aan de bak om de punten weer binnen te halen. Aankomende vrijdag spelen we om 21:00 uur in de Rumels tegen EVV Bultman-Hartholt DS 2. Deze clash tussen de zussen Albertine (HSC) en Maria (EVV) wilt u toch niet missen?!