Een wedstrijd verzetten

Jouw team wil zelf een wedstrijd verzetten.

Let op: de complete aanvraag (dus met nieuwe datum moet 10 dagen voor de oorspronkelijke wedstrijddatum bij de Nevobo zijn). Ga er vanuit dat het overleg met de tegenstander enige tijd kost en onderneem dus tijdig actie als je een wedstrijd wil verzetten.

Stap 1: je neemt contact op met de aanvoerder van de tegenstander (bij de jeugd: de coach/trainer of teamouder). Heb je diens contact gegevens niet, dan kun je die opvragen bij het wedstrijd secretariaat;

Stap 2: je overlegt met de aanvoerder over een nieuwe datum. Er gelden daarbij de volgende regels:

  • Wijzigingen van wedstrijden, waarvan de scheidsrechtersaanwijzing niet door de thuisspelende vereniging gebeurt maar door de Nevobo (=3e divisie en promotieklasse), mogen uitsluitend naar een datum die minimaal 10 dagen ligt na de datum, waarop de aanvraag is ontvangen;
  • Wedstrijden tussen twee teams van dezelfde vereniging moeten uiterlijk op 1 februari van het seizoen, al dan niet na wijziging, zijn vastgesteld.
  • Wedstrijden oorspronkelijk vastgesteld in de periode tot 1 maart mogen niet naar 1 maart of later worden gewijzigd;
  • Wedstrijden vastgesteld in de periode vanaf 1 maart mogen uitsluitend naar een datum voorafgaand aan de oorspronkelijke datum worden gewijzigd;

Er wordt meestal verzet naar een trainingsavond van één van de teams. Je kunt ook proberen na te gaan op welke wedstrijd  dagen er velden vrij zijn; dat kan via het wedstrijd secretariaat; (die dat weer elders moet navragen, dus daar gaat ook tijd mee ‘verloren’).

Stap 3a: er kan geen overeenstemming worden bereikt over een nieuwe datum. De wedstrijd gaat door op de oorspronkelijke datum.

Stap 3b: er is een nieuwe datum gevonden. Je geeft de nieuwe datum, tijd en hal door aan het wedstrijdsecretariaat.

Stap 4: Het wedstrijdsecretariaat van VVAmsterdam geeft de wijziging door aan de Nevobo, het wedstrijdsecretariaat van de tegenstander bevestigt en de Nevobo keurt de wijziging goed of af. Bij goedkeuring wordt het verwerkt in het competitieschema.

 

De tegenpartij wil een wedstrijd verzetten.

Stap 1: Je komt dit te weten doordat de aanvoerder ( bij de jeugd: coach/trainer of teamouder)van de tegenstander je belt of mailt, of doordat je een verzoek van de tegenstander doorgestuurd krijgt van het wedstrijdsecretariaat.

Stap 2: je overlegt met de aanvoerder van de tegenstander over een nieuwe datum. Er gelden daarbij de volgende regels:

  • Wijzigingen van wedstrijden, waarvan de scheidsrechtersaanwijzing niet door de thuisspelende vereniging gebeurt (=3e divisie en promotieklasse), mogen uitsluitend naar een datum die minimaal 10 dagen ligt na de datum, waarop de aanvraag is ontvangen;
  • Wedstrijden tussen twee teams van dezelfde vereniging moeten uiterlijk op 1 februari van het seizoen, al dan niet na wijziging, zijn vastgesteld;
  • Wedstrijden oorspronkelijk vastgesteld in de periode tot 1 maart mogen niet naar 1 maart of later worden gewijzigd;
  • Wedstrijden vastgesteld in de periode vanaf 1 maart mogen uitsluitend naar een datum voorafgaand aan de oorspronkelijke datum worden gewijzigd;

Er wordt meestal verzet naar een trainingsavond van één van de teams. Je kunt ook proberen na te gaan op welke wedstrijddagen er velden vrij zijn; dat kan via het wedstrijdsecretariaat (die dat weer elders moet navragen, dus daar gaat ook tijd mee ‘verloren’).

Stap 3a: er kan geen overeenstemming worden bereikt over een nieuwe datum. De wedstrijd gaat door op de oorspronkelijke datum.

Stap 3b:er is een nieuwe datum gevonden. Je geeft de nieuwe datum, tijd en hal door aan het wedstrijdsecretariaat.

Stap 4: Het wedstrijdsecretariaat van de tegenstander geeft de wijziging door aan de Nevobo , het wedstrijdsecretariaat van VVA bevestigt en de Nevobo keurt de wijziging goed of af. Bij goedkeuring wordt het verwerkt in het competitieschema

 

Belangrijk!

  • Als een wedstrijd is verzet, dan blijft de thuisvereniging verantwoordelijk voor de arbitrage en wedstrijdorganisatie.
    Concreet betekent dit dat je als thuisspelend team (ongeacht op wiens initiatief is verzet) een scheidsrechter moet regelen voor de nieuwe wedstrijddatum en de oorspronkelijke scheidsrechter moet berichten dat de wedstrijd niet doorgaat.
    In de praktijk zie je dat het team dat graag wil verzetten dit voor zijn rekening neemt, maar let er wel op dat het goed is geregeld.Bovenstaande geldt niet voor de teams die promotieklasse of hoger spelen: de Nevobo regelt de scheidsrechter, tenzij de wijziging 10 dagen voor de wedstrijddatum ligt.
    Voor de teams die derde divisie spelen geldt dat bij wedstrijdorganisatie ook de tellers horen. Regel dus tellers als je thuis speelt (of als je de wedstrijd erg graag wil verzetten en het de tegenstander zo makkelijk mogelijk wil maken).
    Ten slotte: speel je thuis, dan moet je na de wedstrijd het wedstrijdformulier opsturen naar de Nevobo en de standen invoeren (binnen 24 uur). Dit werkt hetzelfde als wanneer je zelf zaaldienst hebt.
  • Als jouw wedstrijd is verzet terwijl je op de oorspronkelijke datum zaaldienst had of ingedeeld bent als teller bij H1 of D1 dan blijft dat gewoon staan. Kan jouw team dat om wat voor reden dan ook niet doen, dan dien je zelf vervanging te regelen.
  • Tot slot: controleer altijd op de competitiesite van de Nevobo of de wijziging goed is doorgevoerd. Ook de Nevobo en het wedstrijdsecretariaat controleren dat, maar een foutje is zo gemaakt.