VV Alterno D4 – VCH D1

d1-1Zaterdagmiddag 30 januari: 14:15 uur zaten we in de auto op weg naar de Alternohal in Apeldoorn. Niet de fijnste vloer van Nederland, maar dat zou voor de bal niets uitmaken, want we zouden elke bal van de grond af halen. Inzet, sfeer en werklust waren de punten die wij wilden afvinken aan het einde van de wedstrijd.
Set 1. We begonnen goed. Het enthousiasme was er en de pass lag met name in het begon redelijk, waardoor wij konden doen waar we goed in waren. Marleen blokte mooie ballen en sloeg een paar mooie punten. Later in die set kwamen we er toch wel achter dat het plafond nog al heel veel lager was dan onze oude vertrouwde thuisbasissen. Het plafond kostte ons een paar puntjes en ook de service zorgde voor enkele puntjes voor de dames van Alterno. 25-21 was dan ook de stand.

De eerste set was dus niet hopeloos verloren, dus onze koppies hingen nog niet naar beneden. Met onze doelen in gedachten begonnen we de tweede set. We hielden de tegenstander bij, maar doordat de pass te scherp lag kon Lisanne niet alle sets geven zoals ze dat had gewild. Ook hier een paar servesfouten, waardoor we weer net niet de set pakten: 25-19.

Set 3. Nog steeds met de doelen voor ogen, pakken we een voorsprong. De pass lag beter dan in de vorige sets. Het ging goed, zo ging het beter, maar nee ook deze set was het net niet. Een paar ‘makkelijke’ ballen over het net heen en 3 servicefouten waren fataal: 25-22.

Set 4. Roos werd erin gewisseld als setter. Het spel ging goed en alle drie de doelen waren nog steeds op het veld te zien en te voelen. Met een beetje stimulans door fouten van de scheids was de werklust optimaal. Danisha vloog door de zaal en Maud had een paar mooie aanvallen. De stress zorgde voor net een paar servicefouten te veel: 27-25.
Helaas weer zonder punten naar huis, maar inzet, sfeer en werklust waren zeker in de Alternohal gerealiseerd. Qua wedstrijdpunten geen reslutaat, maar wel plezier en mooi spel. De coaches hebben deze wedstrijd uitgeroepen tot de beste wedstrijd tot nu toe. Volgende week, 06-02, spelen wij tegen Auto van Oort/Rebelle Dames 1 thuis in de Rumels om 18:00.
Door: Nienke Cornelissen