Veracles Groningen – HSC Hierden (1-3)

d1featuredAfgelopen zaterdag 9 november gingen we weer in het busje onderweg naar het noorden. Deze keer naar Groningen. Een bekende vereniging van veel van ons namelijk: Veracles. Deze club staat bekend als een gezellige studenten vereniging. Altijd erg leuk om te spelen!
Veracles Dames 2 was onze tegenstander en stonden 1 plekje boven ons op de 8ste plek. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden.
De eerste set begonnen we goed. Niet uitmuntend maar stabiel. Waarbij Hilde een goede service beurt had. De stabiliteit konden we doorzetten en ging deze set vrij gemakkelijk naar ons met 25-18.
De tweede set waren we meer gewaagd aan elkaar. En kwamen we zelfs op een achterstand van 18-22. Maar vanuit deze achterstand wisten we weer helemaal terug te komen. Het gat in het centrum konden we goed vinden. En het blok van Veracles sloot niet goed waar met name Kirsten goed van wist te profiteren door meerdere malen via het blok punten te scoren. Deze set wisten we, ondanks de achterstand, te pakken met 27-25!
De derde set was een ‘rare’ set. Waar we zelfs geel hebben gekregen door spel ophoudt. Aan het eind van de set waren er veel service fouten van allebei de kanten. Deze set kon 2 kanten op gaan maar ging met 35-25 naar Veracles. Toch had deze set net zo goed naar ons kunnen gaan.
De vierde set kwamen we vanaf het begin al ruim voor te staan. Blokkerend waren we weer sterk waardoor Veracles niet goed tot scoren kwam. Deze voorsprong hebben we de hele set vol weten houden. Op een stand van 21-11 kwam Lianne er in. En haalde we de set en dus de wedstrijd binnen met 25-19!
Kortom na een stabiele wedstrijd waar we blokkerend weer zeer sterk waren is de 3-1 winst helemaal terecht voor ons!
Nu al 2 wedstrijden met 3-1 gewonnen! We blijven op de 9de plek staan maar nu met 4 andere en dus eigenlijk gedeeltelijk 5de…
Aankomende zaterdag 16 november moeten we weer tegen een ploeg uit Groningen: Oranje Nassau D1. Maar dan thuis om 16:00 met daarna vanaf 20:30 het Bijna Winter Feest met Dj Paul. Tot dan!