SV Dynamo Apeldoorn DS 6 – HSC DS 1

Vrijdagmiddag 6 maart. Eindelijk mochten we de eerste wedstrijd spelen van de reeks wedstrijden waar we zo lang naar uit gekeken hadden. We zijn weer compleet, want Daan is hersteld van haar operatie. Niks staat ons nog in de weg voor een goede laatste helft.
We waren op tijd in de kantine van de wielerbaan die in hetzelfde complex zit als de sporthal. De Dynamo kantine was namelijk nog niet open.
We troffen het, want hier kregen we een stukje TOONyChocolony bij de koffie.

Nadat we door het doolhof in de enorme Dynamo topsporthal de kleedkamers hadden gevonden, begon de spanning toch een beetje te komen.
De vorige wedstrijd tegen Dynamo was een spannende wedstrijd en hadden we met 3-2 nipt verloren en we waren uit op revanche.

We begonnen fanatiek en geconcentreerd aan de warming-up. Het was een enorm hoge hal en we moesten even wennen aan de felle lampen. Het mee gekomen publiek was goed zichtbaar en gaf ons meteen de nodige mentale support.
We begonnen goed aan de eerste set, maar elke voorsprong die we hadden werd vervolgens net zo makkelijk weer ingelopen door Dynamo. We moesten hard werken en elke rally werd er door beide partijen goed geknokt.
Met het vertrouwen in onszelf, het team en de opdracht zat het wel goed, want we wonnen de eerste set met 25-23.

De tweede set verTOONde hetzelfde beeld als de eerste set. Ook deze set wonnen we met 25-23. Het waren erg lange rally’s en we konden wel wat nieuwe energie gebruiken. Daan & Romy waren zo lief om druiven en mango voor ons mee te nemen:-).

Myrthe begon de derde set om ons van nog meer fanatisme te voorzien. We begonnen met een voorsprong en even leek het erop dat we op een flinke overwinning af zouden gaan. Helaas herpakte Dynamo zich erg goed en met de nodige persoonlijke fouten verloren we deze set met 20-25.

De vierde set ging het steeds gelijk op. Beide kanten maakten verschillende series. Maar vooral werden er weer lange rally’s gespeeld. Ondertussen was Inge in het veld gekomen en dit deed ze goed. Wat fijn dat we zo’n breed team hebben en we met zo met nieuwe energie verder kunnen spelen. Helaas verloren we deze set met 23-25.

De vijfde set. We waren vast besloten deze te winnen. We speelden goed geconcentreerd.
Het ging weer gelijk op, maar wij stonden deze set steeds aan de goede kant van de score. We wonnen de set dankzij een geweldige ‘onverwachte’ pass van Marloes aan de andere kant van het net. Een voorzichtig ronde dansje, want iedereen moest heel blijven. We hadden revanche genomen en onze missie geslaagd. De wedstrijd had 2 uur en 20 minuten geduurd en sommigen van ons hadden hun tong op de tenen hangen.
Gelukkig was het niet voor niks. De eerste belangrijke stap richting het kampioenschap is gezet.

Volgende week gaan we verder tegen OMS om 19:00 uur in de Rumels. Hopelijk zien we u daar!!