Meisjes B2 tegen VVH meisjes B2

Afgelopen zaterdag 12 oktober speelden onze meisjes een derby tegen de meisjes B2 van VVH. Meisjes is de officiële benaming, maar eigenlijk past dat niet bij zo onze meiden. Onze meiden zijn eigenlijk meer vrouw dan meisje. En dat zie je ook meteen als ze het veld in komen. Want ten eerste duurt het een hele lange tijd voordat ze zover zijn, ten tweede lopen ze er uiterst verzorgt en tiptop bij en ten derde ze zijn veeleisend en nemen geen genoegen met één trainer, maar hebben er twee.

En wie zijn de meiden van de B2 dan? Nou ik zal het team voorstellen. Er zijn drie kanjers van spelverdelers: Kirsten Doornbos, Rianne Simon en Gerianne Verboom. En er zijn drie geweldige midden aanvallers: Caitlin Dekker, Julia Franken en Kirsten Huisman. En drie toppers op de buitenaanval: Romy van Ark, Mandy Verboom en Denise Vink. In totaal dus 9 meiden die met veel inzet en plezier alle drie de wedstrijden van dit seizoen hebben gespeeld. En dat vind ik heel bijzonder: dat je er allemaal alle wedstrijden bent!

De afgelopen trainingen stonden vooral in het teken van het leren kennen van elkaar, het leren spelen met elkaar en positiespel. En dat zag je weer terug in de wedstrijden. Het duurt even voordat je goed aan elkaar gewend bent en weet waar je hoort te staan. De wedstrijden tegen SDS MB2 en Surf MB2 werden met 3-1 verloren. En zoals al gezegd, afgelopen zaterdag speelden ze tegen VVH MB2. In verband met de afwezigheid van de twee trainers: Gerlinda Brandsen en Anja Oudshoorn mocht ik deze wedstrijd coachen. Het was voor mij de eerste keer dat ik dit team coachte, dat vond ik best wel spannend. Maar daarin was ik niet de enige, want de coach van de tegenpartij deed het ook voor het eerst en het was de eerste wedstrijd die Lena Veenbaas als scheidsrechter leidde.

Het was een leuke wedstrijd die met 3-1 werd gewonnen door VVH. Dat is jammer, want onze meiden zijn natuurlijk de besten en je hoopt dat ze winnen. De eerste set stond vooral in het teken van onthouden waar je staat. In de tweede set kwamen er drie nieuwe meiden in en ook zij moesten hun best doen om de juiste positie vast te houden. Maar toen begon het ook lekker te lopen. Er werd goed aangevallen en verdedigd. Jammer dat Julia halverwege deze set door haar enkel ging, want ze kon daarna niet meer spelen en dat bracht de meiden even uit hun spel. De derde set liep gewoon lekker, de meiden waren enthousiast en vierden elk punt en werd met 25-21 gewonnen. De vierde set was de concentratie even weg en scoorde de tegenstander vrij gemakkelijk met de opslag. Maar bij 7-21 herpakten onze toppers zich en vochten zich terug tot 17-25. Jammer dat ze deze set niet hebben gewonnen, want anders hadden ze vast en zeker ook de vijfde set gewonnen!

Meiden, ik vond het een eer om jullie te mogen coachen. Als jullie achter stonden, bleven jullie er in geloven en er voor vechten. Geen enkele keer hebben jullie een ander de schuld gegeven en de koppies gingen niet hangen. Als jullie wat nog wat meer op elkaar ingespeeld zijn en het positiespel goed beheersen, kun je de meeste wedstrijden met plezier winnen.