Jumbo van Andel-Ormi DS 2 – HSC DS 1

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd van het eerste halfjaar op het programma! Voor deze wedstrijd reisden we af naar Epe, waar we moesten spelen tegen Ormi dames 2. Van deze ploeg verloren we eind vorig seizoen met 3-1 waardoor we degradatiewedstrijden moesten spelen. Voor deze wedstrijd waren we dus allemaal extra gemotiveerd om te gaan winnen!! Ook hadden de nummers 2 en 3 dit weekend al tegen elkaar gespeeld. HVV won met 3-2 van Pauwervoll en dus konden we op beide concurrenten een paar punten uitlopen.

Helaas merkten we al snel dat onze coach Toon niet helemaal scherp was voor de wedstrijd. Hij vertelde ons dat Ormi de ballen in onze gaatjes ging prikken….. Dit klonk een beetje gek maar gelukkig wisten wij wat Toon bedoelde. We kwamen er ook achter dat we na een halfjaar nog steeds geen complete teamfoto hadden dus we besloten die nog maar even te maken. Voor de verandering zat er na drie foto’s gemaakt te hebben, al snel een leuke foto bij.

We speelden dit keer op een ander veld in de Prins Willem-Alexander hal. Voor degene met autistische trekjes binnen ons team was dit even wennen, maar tijdens het inspelen lieten we zien dat we snel gewend waren aan het veld want we stonden heel scherp en goed in te spelen. De eerste set ging aardig gelijk op en al snel werd duidelijk dat we hard moesten werken om een goed resultaat te behalen. We voerden de druk op door onze service achter in het veld te plaatsen en Ormi had hier veel moeite mee. We wonnen de eerste set met 25-19.

In de tweede set was ons strijdplan hetzelfde. Met een goede service zouden we de tegenstander onder druk moeten zetten. Dit lukte ons de tweede set niet. Veel services gingen uit of in het net maar doordat we in de rally’s scherp waren en goed afwisselden in onze aanval, lukte het ons toch om de set binnen te slepen: 25-19. In de derde set zette Ormi nieuwe speelsters in het veld maar die wisten het verschil nog niet te maken. Wij besloten om naar onze coach te luisteren en speelden veel ballen richting positie 1, waar de nieuwe spelverdeelster stond. Er was veel miscommunicatie bij Ormi waardoor ze de ballen, ook al gingen ze via het hoge plafond, toch nog op de grond lieten vallen. We wonnen deze set met 25-17. En wie zagen we daar op de tribune??? De coach van HVV! Die zag met eigen ogen dat wij weer een wedstrijd gingen winnen en zo een paar punten uitliepen op zijn eigen ploeg.

De vierde set brak aan. Dit is een belangrijke set want met deze set kan je nog een extra punt binnenhalen. We lieten al aan het begin van de set zien dat we nog steeds scherp waren. Met een goede servicedruk werd het al snel duidelijk dat we deze set niet uit handen gingen geven. We liepen uit tot 21-12. Ormi scoorde nog een paar mooie punten maar wij speelden de set netjes uit: 25-18.

HSC 4 en Ormi 0. Dat zijn duidelijke cijfers die ervoor zorgen dat we nu 6 punten voor staan op de nummer 2 van de competitie en 9 punten voor op de nummer 3. We gaan nu als winterkampioen de kerstvakantie in maar we mogen nog 1 mooie wedstrijd spelen voordat we gaan genieten van een welverdiende vakantie. Deze wedstrijd spelen wij vanavond om 20:30 uur in de Rumels. We nemen het dan in de tweede ronde van de beker op tegen promotieklasser Apollo 8 dames 3. Komt u ons aanmoedigen??