HSC DS 1 – Surf DS 1

Vrijdagavond 24 januari speelden we onze eerste wedstrijd van dit jaar. We hadden er erg veel zin in. Boer Toon vergeleek ons met koeien die in het voorjaar voor het eerst naar buiten mogen.

Toen we aan de wedstrijd begonnen stonden we op de 3e plaats met 2 wedstrijden minder dan de nummer 1 en 2 van de ranglijst. Als we zouden winnen, dan stonden we weer 1e. Dus we waren extra gemotiveerd.

Omdat Birget niet meespeelde en Gerianne na haar blessure nog rustig aan moest doen, speelde Jolande met ons mee.

We moesten even aan elkaar wennen en we waren misschien meer bezig met winnen dan met spelen. In de eerste set stonden we daarom achter en ondanks een sterke opslagreeks van Inge lukte het ons niet om de achterstand in te halen. 0-1

De tweede begonnen we sterk en stonden we snel op voorsprong. Surf speelde verdedigend sterk en hadden veel ballen. Aanvallend waren ze ook goed, waardoor ze weer terugkwamen in de wedstrijd. Vanaf 20-20 ging het gelijk op. Boer Toon bracht Albertine in en na goede aanwijzingen met een strenge onderTOON wonnen we de set met 29-27.

Toen begonnen we lekker in de wedstrijd te komen. Jolande kreeg haar oude ritme weer te pakken en sloeg een paar lekkere snelle ballen. De 3e en 4e set werden door goed spel gewonnen met 25-16 en 25-20.

Volgende week spelen we om 15:00 uur in Wezep tegen VZK DS 1!