HSC DS 1 – Jumbo van Andel-Ormi DS 3

Na een vrij weekend mochten wij afgelopen dinsdagavond aantreden voor de wedstrijd tegen Jumbo Ormi dames 3. Kijkend naar de ranglijst moesten wij alle punten pakken, maar dat moet je dan toch wel zelf waarmaken. Ook de coach van de tegenpartij dacht dat het wel goed moest komen voor ons, maar toch.. er zijn geen garanties.

Met duidelijke afspraken en een gedegen plan begonnen wij aan de wedstrijd. Geen verrassende nieuwe afspraken, maar ‘gewoon’ de welbekende afspraken uitvoeren en plezier hebben.
Vol goede moed gingen we van start. De service liep voor iedereen gelukkig stukken beter dan bij de eerdere wedstrijden van dit jaar, waardoor wij stabieler speelden. Het begin van de eerste set liepen wij gelijk op, maar wij wisten de set naar ons toe te trekken : 25-16.

De tweede set begonnen wij met dezelfde opstelling. Wij begonnen wel wat steken te laten vallen. Coach Toon nam bij 8-7 voorsprong een Time Out en herinnerde ons aan onze afspraken. Terug in het veld speelden wij met hernieuwde focus. Voor de service werd er gewisseld. Geer deed wat de bedoeling was en leverde een keurige service af. De set was voor ons: 25-13.

Deze wedstrijd werd er weer goed gewerkt, de sfeer zat er goed in en werden er ook mooie punten gemaakt. Natuurlijk zakten wij af en toe wat in, maar wij herpakten ons iedere keer. Er werd afgewisseld qua aanval, de pass liep prima en afspraken werden (meestal ;-)) uitgevoerd. Hard werken werd weer beloond; ook de derde set wonnen wij. Deze keer met 25-17 als eindstand.

De vierde set. Deze moesten wij pakken om goede zaken te doen in het klassement. De libero bleef buiten het veld, om de middendames ook verdedigingstijd te geven.
Tot 15-14 liepen wij gelijk op, maar Geer was er klaar mee en wilde blijkbaar naar huis: ze serveerde de wedstrijd uit! 25-14!

De servicedruk was er weer, en we hebben laten zien samen geconcentreerd te kunnen blijven tijdens een lastige wedstrijd. Niet alleen moeten er punten gepakt worden tegen de concurrenten voor het kampioenschap, ook tegen andere teams is het zaak alle punten te pakken.
Iedere set is het weer een nieuwe wedstrijd. Wij hebben weer aangeTOONd dat wij de service weer onder controle hebben, weer vechten en ons eigen spel kunnen blijven spelen. Vol goede moed gaan wij naar de volgende wedstrijd op vrijdag 6 maart tegen Dynamo Apeldoorn DS6 in Apeldoorn. Wie weet tot dan!