EVV DS 2 – HSC D1

Afgelopen zaterdag 2 november stond voor HSC de zesde competitie wedstrijd gepland, tegen EVV Bultman Hartholt DS 2 (Elburg). Na een discussie van een half uur tijdens de vorige training werd besloten dat Leen Bakker voor deze wedstrijd de perfecte verzamelplek was, dus om 14.25 stonden wij daar met zijn allen klaar om af te reizen naar Elburg.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, met name voor Albertine, omdat zij het tegen haar zus op moest nemen vandaag. En alhoewel EVV niet heel hoog in de ranglijst staat, hadden wij al wel uit betrouwbare bron vernomen dat ze deze wedstrijd voor een van de eerste keren compleet waren. Omdat Marloes tijdens haar vakantie een traptrede over het hoofd had gezien was dit voor ons juist de eerste competitie wedstrijd dat we niet compleet waren. Dat kon dus nog wel eens spannend worden!

Al tijdens het inlopen werd duidelijk dat Harderwijk aanwezig was, toen Wally de Walrus met een enorme bons zijn entree maakte. Gelukkig vielen er geen verdere gewonden en konden we vol goede moed aan de eerste set beginnen. Deze set begon moeizaam. We zaten nog niet helemaal lekker in de wedstrijd; er ontbrak wat energie en scherpte waardoor we een groot deel van deze set achter stonden en net achter de feiten aanliepen. De eerste drie ballen die wij moesten serveren, serveerden we fout. Gelukkig wist Laura het tij van de verkeerde opslagen op tijd te keren. Langzaam kwamen we in ons spel en op het juiste moment wisten we Elburg in te halen. We wonnen de set met 25-20.

De tweede set was geen cadeautje. Elburg plaatste ballen op precies de plekken waar wij niet stonden en bleef stabiel spelen. Gelukkig hebben wij getraind op de blauwe en de rode mat, waardoor wij ook ballen op de juiste plekjes konden neerleggen. Dat, in combinatie met een aantal mooie, harde aanvallen en een constante servicedruk zorgde ervoor dat wij ook deze set met 25-20 op ons conto konden schrijven. Deze set heeft ons wel bijna een gele kaart opgeleverd. Toen de tegenstander een enorme voetfout maakte (bevestigd door de VAR), rende Toon het veld in om de scheidsrechter ‘vriendelijk’ te vertellen dat hij hiervoor eigenlijk moest fluiten. De scheidsrechter vond dat Toon wel een Toontje lager mocht zingen en heeft hem de rest van de wedstrijd scherp in de gaten gehouden.

De derde set bestond er geen twijfel of onzekerheid aan onze kant. Geer de Beer was weer volop aanwezig en schoot haar opslagen als kanonschoten op de tegenstander af. We konden deze set lekker vrijuit spelen en afwisselen in de aanval. We wonnen de set met 25-16.

De vierde set begon weer wat rommelig, maar ook hier wisten we op tijd te herstellen. We haalden de set binnen met 25-17 en mochten dus weer de 5 punten mee naar Hierden nemen! Dit hadden we van tevoren niet verwacht! De overwinning werd uiteraard gevierd met een biertje en patat. Daarna hebben we in Elburg de wedstrijd van EVV H1 gekeken om inspiratie op te doen voor onze volgende wedstrijd: Door de overwinning van zaterdag staan we inmiddels 6 punten voor op onze concurrenten; HVV DS 1 en SV Dynamo Apeldoorn DS 6.

Aankomende vrijdag 8 november, om 19.00, nemen we het in de Rumels op tegen Dynamo. Dit wordt een spannende wedstrijd, waarin de punten dubbel tellen! We kunnen alle hulp en support heel erg goed gebruiken, dus neem al je oma’s, buurmannen, toeters en bellen vooral mee! Tot vrijdag!!