HSC DS 1 – SV Dynamo Apeldoorn DS 6

Afgelopen vrijdag stond voor ons de spannendste wedstrijd tot nu toe op de planning. Dynamo dames 6, nummer 3 in de ranglijst, kwam naar het mooie Hierden toe om het op te nemen tegen de koploper (wij dus). Het nadeel van de koploper zijn, is dat ieder team erop gebrand is om van je te winnen. Deze vechtlust merkten we vanaf het begin bij de jonge meiden van Dynamo. De eerste set werden we direct verrast met een mooie service serie, waardoor we 7 – 0 achter kwamen te staan. Toen ging Irene door haar enkel en nam de stress bij HSC dus nog verder toe. Gelukkig viel Albertine enorm goed in voor Irene en wist ze van haar eerste balcontact direct een punt te maken. HSC wist zichtzelf terug te vechten in de wedstrijd en won de set uiteindelijk met 27 – 25.

In de tweede set overheerste Dynamo overduidelijk. Vooral op de servicedruk die zij brachten had HSC even geen antwoord. De set ging met 16 – 25 naar de meiden uit Apeldoorn. De derde set begon HSC scherper dan de tweede, lange tijd liep de stand aardig gelijk op. HSC vocht zich in deze set terug in de wedstrijd, maar net iets te laat. De set ging met 23 – 25 naar Dynamo.

De vechtlust van HSC in de derde set zette zich door in de vierde. We stonden vrijwel de hele set voor en de overwinning van deze set leek in zicht. Totdat Gerianne na een mooie aanval door haar enkel ging. Helaas kon Gerianne de wedstrijd daarna niet meer voortzetten. Birget viel ontzettend goed in en heeft laten zien dat we haar met haar 14 jaar tot een volwaardig speelster van Dames 1 kunnen beschouwen. De vierde set ging naar HSC met 25 – 19!

De vijfde set begon HSC sterk, maar Dynamo wist met name door hun sterke opslagen en enorm goede verdediging goed weerstand te bieden. Wat volgde was een spannende strijd waarin beide teams aanTOONden dat ze deze set echt wilden winnen. De rally’s waren lang en uitputtend. Na een wedstrijd van 2 uur en een kwartier trok Dynamo uiteindelijk aan het langste eind. Met 14 – 16 pakten zij de laatste set en namen zij dus de overwinning mee naar huis.

Voor HSC even wennen: De eerste keer verliezen, dus geen shotjes na de wedstrijd. Gelukkig mocht dit te pret niet drukken, want we hadden een avondje stappen op de planning staan. De titanenstrijd hebben we dus voortgezet in de kroeg, en daar hebben we wel gewonnen!